Barre.

Det är söndag och klockan är 13.00. Man kan då se flertalet tappra själar som välfärdar mot en minst sagt speciell plats. Ja kanske till och med K-märkt. För vad är det som driver dem även fast vissa kanske är lite fyllesjuka, andra bara allmänt söndagstrött. Vad får 9 vuxna män att ställa sig och skotta en ca 160 kvadratmeters yta ute i skogen för att sedan spela lite klassisk landhockey (såkallad "Barre")? Är det för att de vill bli unga igen och minnas när de vandrade kvarter till kvarter med målburen på ryggen och klubban i handen? Eller är det av den enkla anledningen att det är för att hålla igång och träna? Vi skulle vilja säga nej och nej på de frågorna. För faktum är att det är så mycket djupare än så. Här sprids sann glädje och lycka. Allt ifrån när Billy gör något sinnesvidrigt bra till att Leon flyger runt i snödrivorna på sin ständiga jakt efter bollen. Eller som när Brundin frälser med en plockning för att sedan släppa ett billigt och fruktansvärt dåligt mål.

Allt är så oförutsägbart vad det gäller barre. Det är så naturligt vackert och orört när vi förvandlas till 13 åriga kids igen, på den tiden när allt kretsade runt hockey, hockeybilder, innebandy och hockey. För när vi kliver ut på den smått isiga banan med träden hängandes över och snövallarna tätt inpå så försvinner världen för några timmar. Allt som har med jobb, skola och landslaget blir inte längre en börda. Vi är många som brukar åka dit. Just idag besöktes planen av Fredrik Brundin, Robin Mattsson, Billy Nilsson, Leon Olsson, Niklas Olsson, Oskar Haglund och Jimmy Fäldt. Självklart var vi också där. Alla upplevde samma glädje.

För att påvisa detta så ska det nämnas att idag ringde Gefle Dagblad till Billy Nillson för att få ett repotage om hur det varit att göra landslagsdebut och även bli målskytt i samma match. Billy svarade att han inte hade tid för att han skulle spela barre på gatan med grabbarna detta sagt i sann barreanda!

Det är söndag och klockan har slagit 13.00.

John und Hannes



Kommentarer
Postat av: Brundin

Kung blogg! :)

2011-02-14 @ 11:57:46
Postat av: bnjn

Det kan aldrig bli bättre än barre! Ingenting kan jämföras med Barre.



Om nån någonsin ifrågasätter detta så är den välkommen att spela med oss och se glädjen i t.ex Leons ögon.



Barre For Life ;)

2011-02-14 @ 17:07:59
Postat av: Anonym

Finns det någon som ifrågasätter barre???? Kan inte tänka mig det, men som bnjn säger så är den välkommen att skåda sann glädje.



Barre for life!

2011-02-14 @ 18:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0