Dikt/Sångtext

Ska försöka skriva något diktliknande. Känner att jag saknar det.
Funderar på att göra någon slags musik till den här sen. Kärlekslåt? Ja. Duett kanske? Skulle inte vara fel.
Jag ska kalla den:

Sommarland

Har du tänkt på att någon finns för dig
Har du tron på kärlek
Har du känt en hand smeka din kind
Har du sett kärlek försvinna i en vind

Kan du ta modet till att våga flyga
Kan du lyfta med den du älskar
Tar du chansen att vandra hand i hand
I ett Fantastiskt sommarland

Jag har tänkt på att någon finns där för mig
Jag vet att jag tror på kärleken
Jag vill att en hand smeker min kind
Alltför många gånger har jag sett kärleken försvinna i en vind

Kan jag ta modet till att våga flyga
Kan jag lyfta med den jag älskar
Vågar jag ta chansen att vandra hand i hand
I ett Fantastiskt sommarland

Vind har spänt mina segel
Känslan finns där
Såsom jag vill att du ska se
Jag har så mycket kärlek att ge

Kan jag ta modet till att våga flyga
Kan jag lyfta med den jag älskar
Vågar jag ta chansen att vandra hand i hand
I ett Fantastiskt sommarland

Jag tror jag vågar lyfta
I ett sommarland
livet leker
I ett fantastiskt sommarland

//John



Grinpitt

Hejsan hoppsan! Vilken härlig tisdag man har haft. Helt vanlig utan allt för stora händelser. Ja, det är skönt ibland med lite vardag och rutiner.

Känner bara att jag måste få avreagera mig lite. För jag kan inte sluta förundras över hur lata och kritiska vissa människor är ibland. Idag fick jag en sorts kritik över hur jag betedde mig. Även fast man säger det på ett skämtsamt och absolut utan allvarlig ton, så kan jag inte sluta tänka över att man egentligen vid dessa tillfällen menar sakerna man säger.

EX

-Fan vilken ful jacka du har! Äsch, jag bara skojade....

Skojar man verkligen?!

Ja, ibland blir man verkligen less. Jag hade idag en ganska tuff förmiddag. Allt började med lektion mellan åtta och halv tio för att sedan fortsätta med en halvtimmes rastvärd utomhus. Mellan tio och halv tolv är det sedan ett arbetspass som idag fylldes med en tripp ute i skogen för att leta efter mossa och lavar. Direkt efter det hade jag en kvart på mig att äta (med barnen) eftersom jag kvart i tolv skulle vara rastvärd igen. När jag väl kommer in igen runt 20 över tolv sätter jag mig på soffan och tar min lunchrast. Frid och fröjd tänker jag för mig själv. Men tydligen inte!! Det blev synpunkter på det också.....

Usch va grinig jag känner mig! Är nog jag som överreagerar lite, men det måste man väl få göra ibland?


Imorgon väntar en ny dag....

/Hannes

Home

Nu när jag ändå håller på... Jag bjuder på ett litet musikstycke singerat mig själv. Ingen Axel records-inspelning, men vafan. Jag säger som Pippi "Man tager vad man haver, det är ett bra recept"


Utan syre slocknar elden

Hej! Sitter nu här i solen och avnjuter en skön och välbehövlig liten rast på Kastet montessoriskola. Fram till sommarlovet kommer detta att vara min arbetsplats. Det är skönt att veta tycker jag. Slippa tidiga telefonsamtal som väcker en ur sin skönhetssömn, ja det är skönt att slippa det. På något vis känns det som elden har tagit fart.


Det är konstigt det där. Så fort man får ett mål och bara en liten gnutta hopp blir allt så mycket lättare. När man jobbar med barn så blir det tydligt. Barn behöver hopp, mål och belöningar. På så sätt hittar de sin motivation och kan på så vis finna det roligt att lära sig saker. Även fast de tio minuter innan spyr galla över den uppgift de har fått.


På samma sätt känner jag att även jag fungerar. "Ja, alla känner nog så ibland" tänker jag tyst för mig själv medans jag blippar vidare på telefonen. En syrefattig, trång och instängd känsla gör sig påmind titt som tätt och man undrar vart man är på väg. Vart leder vägen? Vart finns ljuset? Och kommer jag att hinna? Är några av frågorna som dyker upp i mitt huvud i ett tyst, dunkelt och sådär klassiskt doftande personalrum. Rummet som jag tidigare som liten skolpojk bemötte med fasa känns nu istället väldigt behagligt och välkommnade.


Ja, nu börjar det bli dags att ge sig in i klassrummet och ta emot eleverna för ännu en lektion. Hur som haver så behöver vi alla en gnutta hopp i vardagen, för utan syre slocknar elden.


/Hannes


RSS 2.0