It's Over Now

"It's over now", en rad av text med så mycket betydelse. Raden som väcker en glad men samtidigt ledsen känsla hos mig. Det är konstigt hur hjärnan gör en slags bakåtvolt och inte har en aning om hur den ska reagera. Ena sekunden glad och nästa faller en tår sakta längs med kinden. Är det verkligen slut? Eller va? Vad händer?


Nu sitter jag här på Kastet montessoriskola och funderar över en kopp kaffe hur framtiden ser ut. Nya tider, nya stunder och nya förväntningar är några av orden som dyker upp i mitt huvud då jag sitter här och skriver på min telefon. Tänk vad skönt det är att kunna skriva precis när man känner för det. Allting ligger i min ficka och är endast ett knapptryck borta, vilka möjligheter! Är det inte fantastiskt?


Ja, i alla fall vankas det träning på Kastvallen ikväll, wiiiie! Ska bli skönt att glida ut och slå ett flippmys och bara skingra tankarna och försvinna ut i hockeyns enkelspåriga väg. Gud vad härligt!


Jag delar även med mig av en låt skriven av Stefan Andersson och den heter just "It's over now". Väldigt sann och trovärdig låt som jag tror många kan relatera till.



Over & out/ Hannes


Bibeln

Det sägs ju att bibeln är världens mest lästa bok. Jag har länge suttit och funderat för mig själv, fram och tillbaka, om jag ska ta tag och läsa den. Läsa igenom vartenda evangelium, varje historisk bok, alla tolv profeternas ord samt vishets litteraturen och andra delar med sådan passion att Jesus vilja att frälsa jorden kommer att komma i skyundan. Vad har denna bok, som för så många betyder så mycket, för hemligheter? Kommer jag att uppnå ett stadie av vishet som ingen förut skådat? Det är dessa frågor som får mig att överväg att läsa den.

nu i skrivande stund har jag verkligen tagit tag i det och jag har läst fram till första moseboken 9:20. Sammanfattningsvis så är det historism om hur jorden skapades och historien om Noaks ark. Det är lite kul att man minns mycket från "kyrkis". Jag ska försöka att läsa så mycket som jag hinner och hitta rader av vishet så ni som har en bibel hemma kan följa med på resan!

John

Fredrik.

Fredrik Brundin aka Fejjan, Frallan, Brundas och Fredde med mera, en man som är helt oberäknerlig. Ni vet känslan av att känna någon men egentligen inte alls känna personen, lite så uppfattar vi Fredrik Brundin. Nu ska "storsågen" inte komma fram för faktum är att vi uppskattar och litar på Fredrik och räknar han som en av våra närmsta vänner. Men lite såg kommer vi att bjuda på, det fattar du väl?

Det är en hel vetenskap att få med sig brundin på diverse aktiviteter. Kan vara en friåkning där Brundin själv kommit fram till hur kul det skulle vara att åka lite men tankarna vänder lika fort som vindarna på "Dahlbomsrakan" en frisk, krispig höstmorgon i oktober. Ibland kan det vara helt simpla saker som att kolla på en film. Då kan det vara för psykiskt och fysiskt påfrestande. Det kan vara bakhalt, motvind, skoskav, uppförsbacke, det är kedjehopp på cykeln ja det är tamefan allt som är fel ibland. Det mest jobbiga är att man aldrig riktigt vet vad som är felet utan man lever i total ovetskap om vad som komma skall. Men. Under dessa totalt mörka timmar så går det att locka fram det lilla barnet som existerar i Fredrik. För han vill ju egentligen men det kan ju också vara bra skönt att sitta på sitt rum med sin 46" TV och Playstation 3. Spela lite Black ops i 8-9 timmar dricka en 1.5 liters Pepsi.

När man väl får med sig Brundas så är han den som är mest aktiv av de alla och det är nog det som gör att man facineras av hans angemang och bravader. För hur kan gå från "Njaa jag vet inte är lite trött och ska leka med Eros" till att vara svettigast av oss alla och säga "Fyfan va roligt det här är. Detta måste vi göra om!". Det är som att Fredrik får en inre orgasm när man tjatar på honom. Ibland undrar man om han vill att man ska tjata. Vara åtråvärd! Sedan är vi tillbaka på ruta ett.

Brundins hemligheter slinker ibland helt oannonserat ut och man häpnas av hur djup en tanke kan vara hos honom. En gång så satt han i baksätet och från ingenstans som när hiroshimabomben föll så berättade han för oss att
- Grabbar, jag skulle vilja bryta ett ben.
- Va?!? Varför det?
- Ja men när man gick i skolan och någon bröt ett ben eller fot så hoppade de på kryckor och alla tyckte så synd om dem. Jag skulle vilja att någon tyckte synd om mig också. Alltså bara känna känslan.
- Du är ju dum i huvudet brundin. Bryta ett ben, serriöst?
- Ja men bara känna känslan.
- Jaha!
Sedan går livet vidare som om inget har hänt.

Fredrik Brundin är en riktigt stjärna. Han motto lyder " I längden vinner skickligheten" och han lever upp till det, ibland. Han kan slänga ur sig legendariska kommentarer som "Det är Kanada i ett korthus" ( då han egentligen menade "Det är Kanada i ett Nötskal") eller "Nää jag kastar in flaggan nu jag" (Kastar in handduken). Vi gillar brundin riktigt mycket och som tidigare sagt ska nämnas att han är en av våra närmsta vänner! <3

/John und Hannes


Just det!
Han är kompis med Billy "Bnjn" Nilsson http://www.siriusinnebandy.com/. King.

Hockey

Vem hade kunnat tro att jag exakt 7 timmar och 52 minuter efter att jag gått upp på morgon skulle få ett samtal som skulle ändra hela hockeysäsongen (förhoppningsvis). "Du kan vara med" sa Berg efter att pratat med guldcoachen från säsongen 07/08, Magnus "karla" Karlsson. Som gick obesegrad genom div 4 lekande lätt.

Det var alltså dags för att göra det som jag så många gånger förr gjort, dra på mig Hugetröjan. Det är något speciellt med att representera  modersklubben. En stolthet växer inom mig och jag njuter av varje sekund. Vi går in och kör över Järvsö likt en asfaltsmaskin plattar till en ny och värmande asfalt. 17-0. Jo man tackar.

Nu väntar en lång bussresa hem och det kommer bli som det alltid blir. Helt awesome! För vem kunde ha trott att det skulle ta exakt 7 timmar och 52 minuter att ta sig fram och tillbaka från Järvsö:) (nästan).

John

Dikt

Du är den vackraste blomma jag känner
Mina känslor bara vrider och vänder

Så många timmar som har kastats bort
När ska jag komma in i ditt igenbommade fort?

Tiden går och nyckeln jag ej finna
Frågan är, kommer jag att hinna?

Du är den vackraste blomma jag känner// Hannes



Falukorven

var man tillbaka i Falun, aka Falukorven! Resan från Gävleborg var spännande, då vägen hade förvandlats till en rodelbana. Men antisladd- och antislirsystemet jobbade febrilt på min kära Alfa Romeo, så jag och Alfan kom fram till Falun helt intakt!

 

Jag svängde in på Ica Maxi för att handla lite frulle med mera. Då fick jag också ta oskulden på mitt sproilans nya Swedbankkort! Jag kan lova att pengarna försvann lika snabbt från det kortet som från mitt gamla Nordeakort, om inte ännu snabbare!

 

Innan jag klev in i min lägenhet, så var jag var lite orolig att en mystisk doft skulle sprida sig från köket och kylskåpet, då jag inte tömt det innan jag åkte till Gävle över julen! Men som tur var, så var det varken någon tung doft eller något grönt och krulligt odjur som hoppade på mig när jag öppnade kylskåpet!

 

Nu har jag plockat in kläderna i garderoben, bäddat sängen, bytt handdukar och bäddat sängen! Man har rent av stadgat sig lite!

 

Imorrn ska jag börja "mitt nya liv"! Tanken är att jag ska kliva upp i skaplig tid, äta en stadig frukost, sen på med löpardosorna och springa ner till MåBättre, som är ett gym i Falun! Där ska jag prata med en coach som ska få mig till den kalsongmodell som jag satsat på att bli till sommaren!

 

Nu säger jag tack och godnatt, over and out

 

/ Henke

 


Dag med smak av vår och svettig idrott!

Vaknade upp idag med vetskapen om att det skulle vara en lång och ganska tråkig dag som takskottare. Så där tråkig som det bara kan vara när man likt ett träd eller en stolpe står helt stilla och sedan vaktar. Vaktar de som vandrar på marken så att ingen ska få snö och is på sig.

Men idag var ingen vanlig "tråkmåndag" utan den blev lite av en start. Start på det faktum att det finns ju värme i detta land. Start på det vi längtar efter när det är kallt och det vi ser fram emot när termometern visar -16 grader. För var kan man på bästa sätt avnjuta de första plusgraderna om det inte är på heartbreaks tak. Med denna så självklara men ändå så helt nya syn på slottet, Gavleån och biblioteket med mera, så fick jag min första glimt av våren. Detta redan i januari. Jag vet dock att det kommer att snöa igen kanske hela vägen in i mars/april men detta var ändå ett vackert bevis på att det finns ljus i mörkret. Att denna doft av vår som bara kan beskrivas som en frisk doft av smält snö och hav fanns där uppe på taket. Det spritter i kroppen när jag får solen i ansiktet och längtan efter att få åka ut till vårvik när isen rämnar blir större och större.

När jag sedan är hemma så lägger jag mig och sover middag. Som ett barn så kan endast telefonen väcka mig ur denna skönhetpowernap. Jag väntar in den årliga idrottsgalan på SVT. Jag blir väldigt rörd när jag ser Anders Södergren tillsammans med Marcus Hellner ta emot Bragdguldet och årets lag. Hälsingesonen Anders är en klippa, en kung och legend i mina ögon. Han sitter och ler som en MSN smilegubbe på idrottsgalan. Det är så fantastiskt att det var hans tur år 2010. Att få ta emot Bragdguld, OS-guld och få känna känslan av att vara en riktig vinnare. För jag har för många gånger suttit och kollat på när VM-guld har förvandlats till snö på 500 meter efter ha åkt fem mil. På femmilen när Anders legat i topp och dragit hela fältet med sin otroliga kondition och rena åkning för att sedan förvandlas till en mardröm när spurten närmat sig. Anders har aldrig varit någon storspurtare utan han har förlitat sig på att dra isär fältet innan spurten detta har lyckats flertal gånger och hans största bedrift som han själv skriver på sin hemsida teamsodergren.se. "Säsongen innehöll också min största framgång hittills i min karriär, som självklart var Femmils silvret i Val Di Fiemme". Jag kommer ihåg OS i Turin på femmilen när Anders hade legat och dragit och var med in på upploppet för att sedan sluta på en bortglömd sjätteplats men nu var det alltså Anders Södergrens tur att få stå högst upp med hjälp av sina lagkamrater Marcus Hellner, Johan Olsson och Daniel Rickardsson. Grattis!

Imorgon är det tisdag få se vad livet har att bjuda på då! Tills dess, Ha det bra Tjohej!
John



Å, en sån härlig dag!

Idag och igår har John å jag åkt lite skoter. Vi åkte över sjön i väldig fart och snö yrde kring skotern. När vi åkte in på skoterleden märkte vi och inte minst john som satt bak på, att fjädringen var för soft! John tappade sina njurar. Men vi gled på i lagom fart och stannade sedan till på en myr. Då sattes vildmarkskunskaperna på prov! Hur skulle det gå att göra upp eld? Vi valde att göra en elstad med tvärliggande vedpinnar omlott och det blev succé! När veden väl brann så började John att leta efter korvpinnar. Han kämpade länge och väl att leta och tillslut hittade han två grenar på ett träd som skulle fungera finfint som korvpinnar. Bra jobbat John! Korvarna grillades tills dom svettades kopiöst och vi hade till och med tagit med oss räksallad, som återigen gjorde att det blev succé! Vi åt korv och filosoferade nån timme, sen var det dags att bränna hemåt igen! Mot bastun och en film...
Filmen heter Donnie Darko och vi köpte den på coop i valbo. Filmen kan rekommenderas starkt! Den handlade om den 16-årige Donnie som inte direkt den typiske amerikanske tonårskillen, han ser underliga saker och möter en man i kanindräkt som heter Frank. Frank säger att världen kommer gå under om 28 dagar, 6 timmar, 42 minuter och 12 sekunder. En natt havererar en flygplansmotor ner i Donnies hus men eftersom han tillfälligtvis gick i sömnen just då undkommer han incidenten med livet i behåll. Av kaninklädde Frank får han veta att han nu fått en annan, högre mening med livet.
Som avslutning på kvällen så drack vi lite Likör 43 med mjölk och såg på supersugen! John och jag funderar strongt på att skola om oss och bli poliser istället! De två poliserna i supersugen är ju bara för sköna!
Avslutningsvis så bjuppar jag även på en film då john är på korvpinnejakt!
/ Henrik

Söndagsmorgonar

Söndagsmorgonar har något alldeles extra. Hur många gånger har man inte vaknat upp i fullständig panik på tok för tidigt samtidigt som man känner den totala torrheten i munnen? VATTEN!!!! Är det enda som ekar i huvudet, för att i detta läge försöka säga något är i stort sätt en omöjlighet.

Ja, nu är det söndag igen och på något konstigt vis sitter jag här och känner mig en aning torr i munnen.... Gårdagen erbjöd inte någon slags uteaktiviteter, utan kvällen spenderades med lite bloggande tillsammans med en "komedirulle" som anses så pass dålig och gammal (av alla filmrecensenter) att den tillslut får visas på TV6. Ja, därför tycker jag det känns lite konstigt att torrheten i munnen gör sig påmind såhär på morgonen.

I högtalarna ljuder Fabian Lewins lena sammetsstämma för fullt och jag ryser över hela ryggen. Grabben är endast tolv år och har en röst av guld, sjukt imponerande! På något konstigt sätt känner jag en glädje och övertygelse om att allt kommer ordna sig när Fabian sjunger sina verser och refränger "That should be me, holding your hand..... lalalalalaaa" ja, det är helt underbart. Att kunna sjunga med denna övertygelse är något alldeles speciellt, det är sådana sångare man söker. I Fabian har man en sångare som har alla ingredienser för att bli en bra artist, enligt mig är det upp till honom själv hur bra han vill bli.

Jag slänger in en video där Fabian sjunger "That should be me" med Justin Bieber, lyssna och njut!


Söndagsmorgonar har något alldeles extra. Men söndagar är egentligen en dag som alla andra förutom att det är just söndag.....//Hannes

Uggelholken

Jag måste bara hålla med John i att det är rätt sjukt ibland. Vissa dagar finns det där och andra sitter man likt en uggla i en fågelholk och inte har en aning om vad man ska skriva. Quuu Quuoo, är det enda som dyker upp i huvudet då jag verkligen anstränger mig.

Ja, vad ska man säga? John och Henke, min andra hälft sitter ute i den mörka och kalla Sälgnäsviksskogen och roar sig med diverse aktiviteter. Själv sitter jag här, heeeeelt soooooolo...... "Ja nu ska vi inte hänga läpp" brukade min far en gång i tiden säga till mig då jag som liten (absolut inte nu...............) var en ganska störig och extremt dålig förlorare som kunde brista ut i gråt då jag förlorade. Inget jag är stolt över, men men, så var det och det är inget jag kan ändra på.

Jag kan minnas en gympalektion i skolan någon gång på nittonhundratalet då det för dagen stod "flaggan" på schemat. För er som inte vet är "flaggan" kort sagt en lek där man ska erövra det andra lagets flaggor och själv försvara sina egna. Blev man kullad var det bara att sätta sig i fängelset och hoppas på att en modig riddare skulle komma till undsättning och befria dig ifrån det kalla och hemska fängelset. I alla fall blev indelningen av lagen den dagen ojämn vilket gör att jag på förhand uttalar mig om att det inte är någon idé att leka för att vi ändå skulle förlora. Min kära och väldigt omtyckta lärare "Agge" motiverar mig att vara med i alla fall, och vad händer?!?? Jo, vi får sån torsk att jag sätter mig i ett hörn och verkligen "storbölar". "Agge" kommer och tröstar mig och det hela slutar med att jag går ut och duschar före alla andra och rusar tillbaka till vårat hemklassrum och inväntar nästa lektion.

"Det är inte lätt när det är svårt" brukar man säga, och fan.... det stämmer så bra. Men för att citera Kjell Höglund i låten "Genesarets sjö" som utkom 1984 på plattan "Tidens Tecken", "Rötterna blir starkare när det blåser, luften blir friskare när åskan går" så finns det en mening med att det ibland inte är så lätt. Vi får oss en lärdom oavsett hur tråkigt och illa det kan vara.

Nästa gång kanske Ugglan i holken blir en inspirationskälla som föder nytt liv i skrivandet. //Hannes


Tid för studier

tiden till studier
Åren går som på speed
Allt jag vill är att finna tid
tänka på saker jag gjort
tiden går alldeles för fort
Jag drömmer om saker jag inte gör
Det är så verkligt, det jag ser och hör
Att i de stängda ögonens värld en tanke gror
Att man stoppa tiden och bara for
Långt bort där man kan tänka över var sak
så man slipper ångra och titta tillbaks
Så man slipper åka till stockholm igen
Så man slipper vara långt ifrån sin vän
Jag ska lugna min orosfyllda själ
jag ska sitta och fundera, länge och väl
Så att till våren ett vettigt val blir av
att inte behöva simma i det mörkaste hav
Allt kommer lösa sig tillslut
alla känslor kommer komma ut
hoppas man klara varje högskolepoäng
efter fem år få tjäna sig en redig peng.
Åren går som på speed
När man har kul med sin tid.
John
Tänkte på allt som varit med studierna och vad jobbigt det varit att ta beslut att hoppa av men jag tror allt kommer lösa sig. Så jag skrev en liten dikt.

Åren går som på speed
Allt jag vill är att finna tid
Tänka på saker jag gjort
Tiden går alldeles för fort

Jag drömmer om saker jag inte gör
Det är så verkligt, det jag ser och hör
Att i de stängda ögonens värld en tanke gror
Att man stoppa tiden och bara for

Långt bort där man kan tänka över var sak
Så man slipper ångra och titta tillbaks
Så man slipper åka själv till en främmande stad igen
Så man slipper vara långt ifrån sin kära vän

Jag ska lugna min orosfyllda själ
Jag ska sitta och fundera, länge och väl
Så att till våren ett vettigt val blir av
Att inte behöva simma i det mörkaste hav

Allt kommer lösa sig tillslut
Alla känslor kommer komma ut
Hoppas man klara varje högskolepoäng
Efter fem år få tjäna sig en redig peng

Åren går som på speed
När man har kul med sin tid

John

Guitar Hero

Som det nämns i filmen Pick of destiny ska det finnas ett magiskt plektrum som får gitarrister att spela som om de kom från en annan planet. Plektrumet sågs senast hos Jack Black, dessförinnan var det gitarrlegendaren Angus Young som kunde stoltsera med dess magiska effekt under AC/DCs sprakande spelningar.

Sedan år 2006 har plektrumet varit på villovägar och ingen har vetat vem som varit den allsmäktige ägaren. Vi på bloggpunktcom.blogg.se kan nu avslöja vår tes om vart det har befunnit sig de senaste åren. Allting började i musiksalen på Lillhagens skola, där Peo hamrade febrilt på det stackars Roland-pianot med dess karaktäristiska dova, men ändå snärtiga klang. Skolan hade sällan skådat den musikaliska talangen som två utav eleverna besatt. Likt Nicky Six spelade Fredrik "Zäta" Zetterberg gitarr i den mån att änglarna började gråta, vatten blev till vin och jesus gick på vattnet... igen. Den andra eleven som vi valt att inte nämna vid namn på grund av personuppgiftslagen spelade så att till och med självaste Tommy Körbergs, annars klara stämma, lät falskt.

Det ni nu ska få bevittna kan göra att ni får en ändrad syn på musik för resten av ert liv. Bered er på en musikalisk upplevelse utöver det vanliga där toner kan få en orgasmisk effekt.


Vart "The pick of destiny" nu gömmer sig är oklart men vi är otroligt glada att fått uppleva dess magiska effekt och hoppas att den sprider samma glädje till er alla, för nog har vi fått oss ett gott skratt.

Keep on rocking!
Ja just det om vår hemliga vän vill ha sitt namn publicerat så är det bara och säga till!

Hannes & John

Caterpillarmetoden!

Det är rätt sjukt ibland. Jag och Hannes skulle slå oss ner för att skriva ett mästerligt blogginlägg. Ibland finns orden där och ibland så står allt helt stilla. Jag hade ju hoppats att det skulle bli en "Caterpillarmetoden" men det har uteblivit helt känns det som. För er som undrar vad "Caterpillarmetoden" är ska jag förklara för er.

När man får reda på att man ska lämna in något, kan vara en rapport eller en kontrollskrivning. Något som oftast har med skolan att göra. Då har vi i trion alltid haft en dålig vana av att "skjuta det framför oss" alltså spara uppgiften till sista stund kan vara t.ex en 2 sidors A4 text som ska vara inlämnad 00.00. Då brukar vi kunna börja med den runt 22.30 till 23.00. I ren panik så reagerar hjärnan på ett helt fantastiskt sätt och skriver ihop något mästerligt. Detta fenomen är oförklarligt och forskarna har ej några vetenskapliga bevis att detta fungerar men för oss har det fungerat utmärkt. Detta kan man illustrera i en jättegrävskopa från företaget Caterpillar. Därav "Catepillarmetoden" alltså inte en larv.



OBSERVERA! "Caterpillarmetoden" är en metod som är osäker och bör ej utföras om man inte är ett PRRROFFS. Metoden kan medföra IG men vid rätt sinnestillstånd så kan högsta betyg uppnås. Ta det försiktigt! 

Caterpillar har inte alltid varit en självklar metod utan förr i världen när jag gick i ettan och läste historia om hur Korsnäs AB flyttat från Korsnäs i Dalarna till Bomhus i Gävle så fanns inte Wikipedia på samma sätt. För er som undrar så fanns wikipedia ju men för att storyn ska bli bra för alla så talar jag lite osanning. Då var man tvungen att ta med sig papper och penna för att sedan kliva ner i ett av de mörkaste platser jag vet, stadsarkivet. Där fick jag sitta timma in och timma ut för att leta information i gamla böcker om Gävles historia. Böcker som har en doft av instängd kunskap och antikt damm. Detta gjorde "Caterpillarmetoden" helt omöjlig. Tiden gick och att söka på internet blev mer och mer en självklarhet. Vem hade tid att gå till ett instängt, mörkt och trångt stadsarkiv. Ingen. Detta gjorde "Caterpillarmetoden" möjlig och det tackar jag mitt liv för!

Det blev ett litet utlägg om "Caterpillarmetoden" men känner att det är nödvändigt att ni vet vad det är. Det har varit en stor del av våra liv och det faktum att vi har klarat av det har gjort att vi kunnat umgås mer med varandra. "Caterpillarmetoden" har ökat vår livskvalité och gjort oss till de män vi är idag.

Det mästerliga blogginlägget kan vänta på sig men det kommer att komma. Hoppas ni läser det då!

John

Vardagshjältar

Nu sitter jag här igen och funderar över dagens händelser. I min iver att skriva känner jag att inspirationen är bristfällig men kanske är den i denna situation nyttig och värdefull inför kommande tider.

Imorse när jag skulle åka till Nynässkolan för en dags arbete på deras fritids blev jag chockad då jag skulle backa ut från garageuppfarten. Jag märker att bilen liksom fastnar och halkar ner i ett hål av en stor snöansamling. Vad är det som händer? Tänkte jag tyst för mig själv. Jag gasade på och till min stora lycka inser jag att min fars Saab 95 börjar sakta men säkert "tugga" sig fram för att till slut ta sig upp ur snömodden. Puh, tänkte jag och ovetandes om vad som orsakat detta missöde till väg, åkte jag vidare mot mitt mål, Nynässkolan.

Snöröjning är lika självklart för oss svenskar som att tandläkaren bär blåa, trötta och stinkande plastpåsar på fötterna som riktigt "gnider" sig fram över golvet och skapar ett visst obehag hos mig. Många ställer sig frågan, varför är det så svårt att få bort den förbannade snön? Om vi här i Gävle tycker att det här är ett stort problem ska vi inte nämna storstädernas hysteriska rop på hjälp då det fallit tre centimeter snö. Bilköer bildas, tågtrafiken upphör och folk blir som paralyserade lejon i sin jakt efter ett välbehövligt och livsnödvändigt byte för överlevnadens skull.

Ja, den förbannade snön ska bort, och det fort enligt oss alla vanliga Svenssons med den sedvanliga Volvo V70 som står parkerad på garageuppfarten i sin väntan på att bli använd. Men snöröjning är inte så enkelt som det kan låta. Om man börjar tänka på vilket stort område som måste avklaras blir det självklart (iallafall för mig) hur stora resurser det krävs för att få allting att fungera. En vis man sade till mig igår ("Stolpen" Östblom) på träningen "Vi på firman har i dagsläget 70 stycken extraanställda för att klara av snöröjningen på taken, vägarna, lekplatserna etc" Detta uttalande fick mig att inse att det här med snöröjning är inte så enkelt som många tror. Inte blir det lättare för att en viss Linus Wesslén ligger hemma och spelar Playstation 3 istället för att hjälpa våra riddare ute på taken, vägarna och lekplatserrna. De behöver all hjälp de kan få för att få oss invånare nöjda och tillfredsställda med vår infrastruktur. Så istället för att klaga och vara allmänt bitter över situationen, uppskatta deras arbete och se dessa män/kvinnor som hjältar som bidrar till ett väl fungerade Sverige.

Imorgon då jag ska arbeta på Kastets skola känner jag en vis längtan och förväntan över att få backa ut från garageuppfarten igen. Vem vet vad som lurar runt hörnet?

Hannes

Tåget säger tuttuut!

Vad är en dag på tåget om inte långtråkig, hemsk träsmak och alldeles, ja alldeles underbar! Jag har börjat insett det att de en och en halv till två timmarna som man spenderar på tåget är väldigt givande. Jag får ett litet break i vardagen där jag kan sitta och skriva lite texter, blogga lite och bara koppla av med lite skön musik i öronen (Vill rekommendera Engmans Kapell för er alla. Länkar i slutet av inlägget). Det är svårt och få bekymmerfria stunder i dessa tider men tågresorna är absolut en av dem. Som bara igår kväll på tåget hem så satt jag skev på en liten dikt om kärlek och försökt få in det här med ett tågs ensamma väg.

Jag saknar dig fast du inte vet
saknar dig på grund av min ensamhet
Som ett tåg i mörkret som ingen möter
Efter min slutstation jag längtar och söker

Jag tycker det är fint att åka på dagarna se hur allt flyger förbi. Sverige har en underbar natur. Att åka på kvällarna har också sin charm. Det är lite pirrigt, man är instängd i en tubformad kabinen och utanför så ser man ett ensamt hus lyser i mörkret. Undra vem som bor där? Han eller hon måste tycka det är fascinerande att se hur vi kommer som ett spöktåg i natten.

Det blev tillslut riktigt trevligt igår när Robin Mattsson ringde och gjorde mig sällskap när tåget satt fast i Upplands Väsby. Det tackar jag för.

John

Just det! Här har ni Spotify länk! Tar er gärna tid!

Engmans Kapell

Skutskärs station...

Det är något speciellt med Skutskärs station. Jag har många gånger behövt insett det faktum att jag glömt något när jag sitter i bilen och kommer fram dit. Jag åker alltid bil dit för det är så mycket billigare än att ta tåget från Gävle C. 80 kr till Sthlm. Tackar tackar.
När jag kommer fram till denna glömskans station där jag så många gånger kommit på mig själv utan nycklar, hörlurar och väskor så känner jag ett visst välbehag över att den här gången klarat mig undan denna (ja det låter överdrivet men) förbannelse. Jag kliver ut från bilen tackar herr Åberg för skjutsen sedan åker han iväg. Jag börjar sakta vandra mot perrongen.
Då smäller det bara till, lite som en klump i magen, min mobil har lyckats försvunnit ur min stängda ficka och lagt sig i hannes bil som flyger från vändplanen. Min röst gör ljud ifrån sig men det är som att vara i rymden och i rymden kan ingen... ja ni förstår säkert. Jag kastar mig till den första bil jag ser och frågar om en mobiltelefon. En äldre farbror som tycker det här med dagens teknik är pest och pina tar sakta upp telefonen och ska starta sin Nokia men har problem med att se vilka siffror som är vilka och det tar tid. Samtidigt kan jag tänka mig att Hannes tagit sig ut till stora vägen, med lite Stefan Andersson i högtalarna, helt ovetandes om att min telefon ligger och lyssnar på samma musik som han.
Efter många om och men så ger han mig telefonen och jag kan knappa in Hannes nummer. Första signalen. Hannes märker att musiken slutar. Andra signalen, börjar sträcka sig efter mobilen. Tredje signalen, ser att det är ett okänt nummer "ahh det är Hannes". Tack och lov tänker jag.
Nu sitter jag med mobilen i handen och skriver detta blogginlägg. Tack Hannes för skjutsen och mobilen! Jag sitter för mig själv kollar ut över ett snöfält ena stunden. En skog den andra. Huvudsaken är den att solen äntligen lyser starkt. Det gläder mig. Men mörka moln finns längre fram men det är en annan story.
Det är något speciellt med Skutskärs station. Undra vad jag glömmer nästa gång. /John


Torrfrilla, bra eller anus?

Ett sorgligt och tråkigt slut var vad spelarna i Sveriges folkkäraste landslag (småkronorna) fick uppleva. Mycket tråkigt kan tyckas, för en hängiven supporter som jag. Man hade planerat och riktigt sett fram emot att få se finalen mellan antingen Canada eller USA, men vad händer??! Torsk mot de svettiga ryssarna som senare även skulle vinna hela den förbannade skiten. Jaja, inte mycket att göra mer än att gratulera och ta nya tag nästa år.
Nu skiter vi i det sportsliga och koncentrerar oss mer på lite kuriosa runt omkring, det betydelsefulla och roliga. Jag har med säkra källor fått höra att en viss spelare i detta landslag blev vid upprepade tillfällen attackerad och rent utav mobbad för att han har en bedrövlig frisyr. Ja, det är smurtot, geniet, kärnfysikern Sebastian Wännström jag pratar om.
20. Sebastian Wännström
Position: Forward. Klubb: Brynäs. Ålder: 19.
Klingberg ocCehlin: Torr frisyr. Han känner inte till vad en vaxburk är. En riktig skojare som man har mycket kul med. Men som sagt: han behöver fixa till frisyren.
Spelarens speciella egenskap: Morgontrött. Är man själv trött vid frukosten är det bara att titta på "Sebbe" så känner man sig pigg

20. Sebastian Wännström
Position: Forward. Klubb: Brynäs. Ålder: 19.

Klingberg och Cehlin: Torr frisyr. Han känner inte till vad en vaxburk är. En riktig skojare som man har mycket kul med. Men som sagt: han behöver fixa till frisyren.
Spelarens speciella egenskap: Morgontrött. Är man själv trött vid frukosten är det bara att titta på "Sebbe" så känner man sig pigg.

Detta är Calle Klingberg och Patric Cehlin som uttalar sig i aftonbladet om Sebastians frisyr. Falska anklagelser, kanske det.... Under lördagskvällen/natten fick jag privilegiet att snubbla omkring i Goyas salonger med denna man. Därför har jag lite exklusiva bilder som kan bekräfta denna myt om att hans frisyr är bedrövlig.
Torrfrilla?! Grabbarna i JVM-laget får säga va fan de vill, men en sak är säker. Sebbe väljer sina tillfällen att se bra ut. Inte behöver han vara snygg inför massa killar i omklädningsrummet, bra där sebbe! Imorn om tre fyra år kan de uttala sig igen.
Sen bjuder jag även på ett filmklipp ifrån kvällen. Under valet i kvalet på stortorget vilken buss vi skulle ta vräker jag ur mig att det går fortare att ta ettan eftersom matematiskt och tekniskt sett är en kortare åksträcka än vad tolvan har att erbjuda. Enda nackdelen med att ta ettan är att man får ta en liten promenad på fem minuter. Det ska även nämnas att det är en stigning på minst 250, kanske 260 meter som ska avklaras innan målet är nått. Någonstans på toppen av berget och i närheten av hemmet utspelar sig denna scen.
Over & out!
Hannes


Kväll #2

Hej! Igår var en riktigt fabulous dag och kväll. Hyllan var osäker och resten av goya! Drinkarna flöda och ölen slank ner. Men det viktigaste av allt var att (och nu vill citera Hannes Åberg)man klev ut från goya kl 02.00 och skrek: "idag ska vi gå ut". Nu sitter vi här och ska ut igen. Idag får vi i trion sällskap av härliga människor och riktigt goda vänner. Linus Wesslen, Niklas Sjöberg, Fredrik Zetterberg och Sebastian Wännström. Vi tar oss mot goya senare, självklart! Ha det fantastiskt alla! John

Festguden

Idag ska jag gå All-In. Så inleds den heliga bönen som de tre vise männen skrev ner en varm natt i en sommar bortom horisonten. Därefter så kan man lägga fram det man känner för den kvällen då man ska gå All-In. sedan avsluta med samma text rad, Idag ska jag gå All-In.
Till exempel:
Idag ska jag gå All-In
Idag finns inga gränser
Jag dricker bäst idag
Kanske inte mest men bäst!
idag blir det riktigt drag på krogen!
Ikväll blir vi legender.
Idag ska jag gå All-In.

Sedan kör man och låter kvällen ha sin gång!
John :)

Krogn

Vi är nu samlade i Åbergs hood. Ikväll ska trion gå ut på krogn. Det ska bli härligt! John sitter just nu och laddar med att läsa lite gefle dagblad och dricker en drink. Har förövrigt ätit gåslever ikväll, något som serveras var och varannan dag hos familjen Åberg. Det verkar bli Goyaturnén ikväll. Den ser ut enligt följande.
12ans buss (eller skjuts, eller taxi) -> Kö på ca 15 meter in till Goya -> Vakt som granskar ID-handling (kan vara ett körkort, pass etc.) -> Vi välkomnas och går in genom entren  -> Inlämning av utekläder -> WC -> lämnar WC -> Stora rummet -> Rosa rummet -> "Rockrummet" -> Baren -> WC -> Lämnar kanske WC -> Stora rummet -> Rosa Rummet -> WC -> Blir ofta kvar länge på WC -> baren -> Stora Rummet -> Hämta ut kläder (tappat bort garderobsbiljetten = böter) -> Eftersnack utanför entrén -> Mat -> hemfärd eller färd nån annanstans)
Nu finns inte tid att skriva mer då det är dags för skratt och lek, dryck och kel. Länkar en pumpig remix på Miike Snows Silvia också! untza untza untza...
Miike Snow – Silvia - Felix Da Housecat Remix

Hicka?

Hej, Hannes här...ja det är jag. Hur är det med er alla där ute i den vida världen? Själv sitter jag här och funderar över dagens händelse. Det var nämligen så att vi (John, jag och systeryster Ida) i vår färd hem från staden fick uppleva den mest traumatiska hickan i världshistorien. John, som sitter i baksätet vet ej vart han ska ta vägen efter att ha hickat hysteriskt i ett antal minuter, jag och Ida kan inte sluta skratta...... Detta fick oss att börja fundera, varför finns hicka? Vad uppfyller den för funktion och vad har den för syfte egentligen?
Här fann vi lite för den vetgirige intressesmurfen. Länge leve wikipedia!!! Hur klarar man sin studietid utan wikipedia??!!!?? Ja jag vet inte, men John kommer med lite info inom en snar framtid.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hicka
MMh! Innan hickincidenten handlade jag en tröja, eller en långärmad t-shirt, som ljung själva kallar det. Vill ni se den? Ähh jag visar den endå, sådeså.
.Min tröja!
Pris: 599 på Brix
Hannes

hello! bonjour! 您好!

Henrik här. Jag heter Henrik Moreborg. Hej. Nulå?
Det här med bloggskrivande kan vara svårt i början, men jag tror att när man väl har börjat, så flödar texten snart!
Eftersom mitt liv är så fullspäckat hela tiden så är det svårt att veta vad man ska börja skriva om...
... så därför blir det en videolänk istället, då John DJ´ar på Nyårsaftonen!
roger and out? / HM

Myspysmorgon!

Tänkte ta tillfälle i akt och lägga ut min första dikt som jag skrev till nyår som var en liten nostalgiresa över året 2010 så kan jag förklara lite vad vissa saker handla om :)

År 2010

Då var det dags att säga hej då
Till ett år som varit som få
2010 som vi kommer sakna
Som en dröm, ja jag vill inte vakna

När vi drog till huddik på midsommarfest
Eller i Åre där Wessl drack mest
En frisbee på prix och ICAs tak
När vi brände in på hedåsbadet med dunder och brak

Att på legendariska Skogsta spela och rocka
När vi Bomhus vandra utan skor och socka
Änmälningshotad gjorde att jag kände sorg.
Vad som hjälpte var att glida ut till vår Borg

Det har varit upp och det har varit ner
Men i sånna stunder man ser
Att vilka band som finns
Det är stunder med er man minns

Jag ska försöka avsluta som förrut.
Även om mer har hänt så är denna dikt slut
Så tyvärr nått mer av 2010 vi inte ser.
Grabbar, bröder jag älskar er!

Vårvik riktigt mysigt ställe som vi  Älskar <3

Lämna kommentar om ni undrar över nått i dikten!

Over and Out // John

Upplägg?

På denna fantastiska blogg kommer ni läsare få uppleva mycket. Exempelvis livet på hyllan, sport, utekvällar, dagens outfit, mode, dikter, musik och de hetaste barnprogrammen för tillfället.
Av tidigare erfarenheter vet jag att John är en jäkel på dikter, därför ser många, men framförallt jag fram emot att få uppleva dessa verkliga underverk. Tänk att få njuta av en välskriven dikt samtidigt som man avnjuter en varm kopp kaffe, kan det bli bättre? Nej, nicht, nein.... Ollon!! Hjälp!! Hilfe!!!
- Ursäkta, vad heter du?
- Jag heter Lena!
- Åhhfan, det rimmar ju på Kristianstad!
Jag kan även avslöja att vi under framtiden kommer släppa en del dolt material från svunnen tid. Bra, visst, eller?! Jaja, nog om detta. Det var allt för tillfället, fortsättning följer.... hööööörs hej!
John hälsar: Imorgon ska han ligga och snooza och inte ha diverse mardrömmar om locket på en snusdosa.
En sak till bara.... Mona, det är jag som är du, durå?

Trion!

Hej! Det är vi HENRIK, JOHN & HANNES som kommer att blåga (eller blogga men det skriver vi bara för att vi ska vara lite seriösa eller?!) Mmm. Så hoppas ni kommer följa oss på vår färd genom cyberspace! Bild är tagen på en härlig utekväll vi hade i fashionets tecken! Go glamour! När Henke såg något magiskt flyga FörbI så trodde han aTT det var något Annat. Jag och Hannes hade dansat hela natten men jag var trött. Hannes däremot var helt hejdlös! Det var kul. Hej då till nästa gång!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0