Ref?

Det finns två slags domare. Antingen är den diplomatisk och kan föra en vettig konversation med en arg och upprörd idrottsutövare som för tillfället brinner i huvudet. Kunna ta kritik med en nypa salt och förstå att man som idrottare ibland kan bli lite arg och vräka ur sig, inte allt för elaka men ändå inte snälla saker. Det är en domare som vinner mycket på kontakten med spelarna och på så vis vinner deras respekt.


Sen finns det en annan typ av domare som är hatad av alla. Typen som det inte över huvud taget går att prata med. Typen som har ett behov av att dominera och styra över spelare som om de vore schackpjäser i ett parti schack. Typen som enligt mig kan klassas som, för att citera en viss Linus Wesslén "förståndsförstörd".


Under dagens match i Bollnäs ishall fick vårat lag (Ik Huge) uppleva en domare av typ två. En helt sjuk människa med kraftiga sinnesförvirringar glider omkring på planen och ska försöka dömma en match i division tre Gävleborg. Han inleder matchen med att visa ut en spelare 2 + 10 minuter för att han skriker "FAAAN" ute på planen i ren frustration eftersom domaren (Hans Sjöqvist) helt enkelt står i vägen för vår playmaker Olle Lindblom, och på den vägen var det. Vi i laget kommer överens om att vi inte ska prata med han eftersom han vid varje tillfälle hotar med att utvisa oss för misconduct. Matchen då? Den slutar med vinst (6-0) men det var inte det som var "snackisen" efter matchen. Det var den där jävla Sjöqvist som alla hade i minnet.


Såhär i efterhand kan jag inte göra nått annat än att skratta. För om sanningen ska fram så är det synd om grabben som måste må så fruktansvärt dåligt att han tar chansen att få någon sorts makt i en avdankad, oseriös och allmänt dålig serie. Stackars människa....


Två typer av domare finns det. Hoppas vi i framtiden aldrig mer får uppleva Hans Sjöqvist's paranoida bedömningsstil.


Over & out/ Hannes


Just det! Om John har något att tillägga så är ordet fritt.


Kommentarer
Postat av: Britt

Berömvärt att inte trappa upp konflikten!Så borde flera agera.

2011-02-04 @ 11:41:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0